Nejlepší slunečník na plážové křeslo

deštník na židli

Deštník na plážové lehátko je perfektní způsob, jak vytvořit pohodlné stinné místo na písku a zároveň vás chránit před škodlivými UV paprsky. Lze jej používat samostatně nebo s plážovým křeslem a lze jej snadno vzít s sebou na další výlet na pláž.

Nejlepší slunečníky pro plážová lehátka jsou odolné, lehké a poskytují nejlepší možný stín v letním dni. Na naší testovací pláži jsme testovali šest různých deštníků a hodnotili je na základě pěti kritérií: stabilita, hmotnost, pokrytí, UV ochrana a cena.

Stabilita: Nejdůležitějším faktorem při výběru deštníku je stabilita vrchlíku. Ujistěte se, že je ukotven v zemi nebo jinak může odolat živlům, zvláště pokud máte měkký písek.

UPF 50+: Hodnocení UPF na vrchlíku deštníku je ukazatelem toho, jakou ochranu před ultrafialovým zářením nabízí. Hledejte minimálně 50+, které chrání před 97 procenty slunečního UV záření.

Pokrytí: Pokud hledáte větší pokrytí, hledejte deštník s větším průměrem. Například Coolibar má průměr šest stop a je skvělý pro malé skupiny.

UV ochrana: Nejdůležitějším faktorem při výběru slunečníku na pláž je jeho schopnost blokovat UV paprsky. Nejúčinnější UV ochrana pochází z deštníku s hodnocením UPF alespoň 50+, ale při nákupu deštníku byste měli vzít v úvahu další faktory, jako je barva a tloušťka látky.

Lesklá stříbrná tkanina Coolibar má jedinečný design, který odráží sluneční paprsky a zároveň absorbuje zbývající UV paprsky, snižuje odlesky a udržuje vás v chladu a pohodlí.

Má také naklápěcí mechanismus, takže můžete naklonit stříšku, abyste získali co nejlepší stín. Žebra na tomto deštníku jsou vyrobena z odolného nylonu, který je stříbrný na vnější straně a modrý na vnitřní straně, aby odrážel a absorboval sluneční světlo.

Jedná se o velmi špičkový deštník, který vás bude stát téměř 90 dolarů, ale stojí za to peníze, pokud chcete kvalitní deštník na pláž. Má pouze šest stop v průměru, takže nebude tak účinný jako ty, které jsme testovali výše a měli osm stop nebo více.

Pokud chcete deštník, který lze složit a nosit s sebou, zvažte deštník pro vrátného. Tyto deštníky používají vrátní a hoteloví průvodci po celém světě a často jsou velmi elegantní a robustní.

Obvykle jsou vyrobeny z kovu a polyesteru, ale mají vyšší cenu než jiné deštníky. Tyto deštníky nejsou vhodné pro každodenní použití a rukojeť není zakřivená jako golfové deštníky, které jsou obvykle oblíbenější u spotřebitelů, kteří nezastávají funkci vrátného.

Nejběžnějším materiálem pro plážové deštníky jsou sklolaminátová žebra a hliníková tyč s polyesterovým vrchlíkem. I když tyto materiály mohou být pevné, mají tendenci se časem prohýbat a mohou se stát křehkými, říká Deborah Young, odbornice na textil a autorka knihy „Understanding Textile Science“. Doporučuje pro váš plážový deštník odolné plátno, aby nevybledlo a neprasklo.