Výběr správné židle pro vaši kancelář

kancelář židle

Pokud chcete zůstat v práci produktivní, musíte mít správnou židli. Možná si myslíte, že to zvládne jakákoliv židle, ale existuje nespočet typů židlí, z nichž každá má svůj specifický účel a styl. Některá křesla jsou ještě pohodlnější než jiná, takže se vyplatí věnovat čas zvážení, která z nich bude pro vaši kancelář nejlepší.

To, zda tuto židli zařadíte jako stálé aktivum nebo náklad, závisí na limitu kapitalizace vaší společnosti a na tom, jak bude židle používána. Pokud bude židle používána výhradně pro obchodní účely a bude splňovat limit kapitalizace, měla by být evidována jako dlouhodobý majetek. Pokud však budete židli využívat i z osobních důvodů, pak by měla být zařazena do nákladů.

Ergonomická židle je navržena tak, aby podporovala přirozenou křivku páteře a zároveň podporovala správné držení těla. Tento typ židle je obvykle dražší než jiné modely, ale může pomoci snížit stres na záda a klouby. Dobrá ergonomická židle bude mít sedák, který je správně dimenzován pro vaše tělo, a opěradlo, které nabízí dobrou bederní podporu. Měl by mít také naklápěcí mechanismus, který se přizpůsobí vašim potřebám.

Dalším typem židle je 24hodinová židle, která je ideální pro kanceláře pracující na směny, jako jsou bezpečnostní nebo call centra. Tyto židle jsou navrženy tak, aby vydržely dlouhodobé sezení po celých 24 hodin a mohou být odolnější než jiné kancelářské židle. Mohou mít také funkce, jako je bederní opěrka nebo loketní opěrky, které podporují pohodlí při dlouhých směnách.

Židle najdete v různých stylech, od minimalistických až po honosné. Některé jsou vyrobeny z jemné síťoviny, která umožňuje proudění vzduchu, zatímco jiné mají kožené čalounění pro manažerský pocit. Můžete také najít křeslo, které má masážní funkci, která dokáže uklidnit unavené svaly. Tyto židle jsou obvykle dražší než jiné modely, ale jsou skvělou volbou pro ty, kteří potřebují sedět u svého stolu delší dobu.

Pokud hledáte stylové kancelářské křeslo, ve kterém se budete cítit pohodlně během dlouhého pracovního dne, vyzkoušejte X-Chair X2. Tento model má zádovou opěrku se zabudovaným bederním opěrným systémem a pružnou opěrkou hlavy pro podporu krku. Je také o něco vyšší než jiné kancelářské židle, díky čemuž je pohodlnější pro osoby s vyšší postavou.

Stoličky jsou ideální pro krátkodobé sezení a mohou být dobrou alternativou k tradiční kancelářské židli, pokud se nacházíte v rychle se rozvíjejícím prostředí, kde se často potřebujete pohybovat. Můžete najít stoličky, které jsou vhodné pro různá pracoviště, včetně lékařských a zubních ordinací. Nenabízejí však tolik bederní podpory jako některé jiné možnosti. Jsou také méně přenosné než tradiční židle, takže možná budete muset investovat do úložné jednotky, aby vám nepřekážely, když se nepoužívají.