Furniture Designs Latest For 2023

Od štíhlých siluet až po rýhované čalounění, nejnovější návrhy nábytku přinášejí svěží nádech klasických stylů. Mezi nejzajímavější trendy letošního roku patří zářivé odstíny, neohrožené kombinace a řada materiálů, které spojují přírodu s technologií pro elegantně nekonvenční styl.

Přenesení venku

S rostoucím povědomím o problémech životního prostředí se mnoho lidí snaží začlenit více zeleně do svých domovů. To platí zejména pro nábytek, protože zelené nebo udržitelné kusy mohou pomoci vytvořit uklidňující, regenerační prostor, se kterým je také zdravé žít. Očekává se, že tento trend bude pokračovat i v roce 2023 s více kusy nábytku s přírodním dřevem a jedinečnými vzory.

Začlenění zakřivených tvarů

S větším důrazem, který je dnes kladen na domov jako příjemné místo pro setkávání, mohou rovné linie a klinický design působit chladně a nevábně. Chcete-li zahřát uspořádání místnosti, zvažte přidání trochu křivky do vašeho nábytku s plnými smyslnými tvary nebo jemně zaoblenými obrysy. Tyto tvary jsou příjemné na pohled a přirozeně přitahují oko po místnosti, vytvářejí plynulost a zvyšují pocit relaxace.

Výsledkem je, že tyto trendy v designu nábytku pro rok 2023 zaznamenávají stále větší popularitu, protože lidé se snaží přenést ven a vytvořit klidnější prostory pro relaxaci. Navíc se v těchto zakřivených tvarech může snadněji orientovat než v hranatých variantách, což z nich dělá skvělou volbu pro nábytek, který bude sloužit malým dětem a starším dospělým.

Zakřivené tvary v tomto designu nábytku jsou také doplněny neutrálnějšími, zemitějšími barvami. Hnědé tóny jsou připraveny vrátit se v roce 2023, přičemž zemité odstíny jako hluboká moka poskytují pocit stability a ukotvují barevnou paletu místnosti. Designéři také používají více přírodních materiálů a řemeslných technik, aby tradičnímu nábytku dodali moderní nádech.

Například kolekce sedadel od návrhářky Kelly Wearstler předvádí tkané textury v odstínech od červenohnědé po sytý odstín zelené. Podobně řada židlí a stolů z nové řady Coenen x Arca používá jako primární materiál mramor a jsou bez nátěrů, lepidel a upevňovacích prvků, aby vytvořily soudržnou estetiku.

Dalším řemeslným designérem nábytku, který kombinuje modernismus s tradičním řemeslem, je Lee Broom. Broom, bývalý student divadla, kombinuje módní koncepty s klasickými a současnými styly, aby vytvořil svou vlastní charakteristickou značku sofistikovaného, ale pohodlného nábytku.

Od odvážného, ale pohodlného sezení s udržitelnými materiály až po vysoce koncepční modulární pohovky – tyto kreativní nápady na nábytek vás přimějí přehodnotit stávající uspořádání vašeho domova. Chcete-li inspirovat svůj vlastní redesign, nezapomeňte se podívat na nejnovější návrhy nábytku na ICFF a WantedDesign Manhattan. Pak zamiřte do místního showroomu nábytku a najděte ten, který se perfektně hodí pro váš jedinečný styl.