Stojací lampa Vs Uplighter

stojací lampa vs. uplighter

Stojací lampy jsou ústředním bodem každé místnosti, zlepšují vzhled nábytku a vytvářejí dojem výšky v prostoru. Řada dostupných stylů znamená, že je lze použít pro celkové osvětlení nebo pro osvětlení určitých oblastí. Výběr toho správného pro váš prostor vyžaduje určitou pozornost. Je důležité se rozhodnout, zda potřebujete běžnou, ambientní nebo čtecí lampu, protože ty se liší svými funkcemi a typem požadované žárovky.

Existuje také řada designů crossoverů, které kombinují funkce z různých kategorií pro svěží, multifunkční vzhled. Stojací lampy Torchiere například svítí nahoru ke stropu a poskytují okolní osvětlení a efekt „světelné stěny“, který může být skvělým ohniskem v každé místnosti. Uplighters, na druhé straně, mohou být použity k zvýraznění konkrétních prvků nebo architektonických bodů zájmu.

Kromě toho může materiál, ze kterého je vyrobena základna lampy, ovlivnit její styl a vzhled, stejně jako její velikost a tvar. Například dřevěná stojací lampa s ratanovým stínidlem by mohla být vynikající volbou do neformálního pobřežního nebo Cali-cool interiéru. Alternativně by se k elegantnímu modernímu designu mohla hodit více minimalistická lampa s šedou základnou z kaučukovníku a stínidlem ve tvaru houby.

Výška lampy je dalším faktorem, který je třeba vzít v úvahu, zejména pokud bude umístěna před nebo za sedadlem. V ideálním případě by měla být vysoká asi 68 palců, což zabrání tomu, aby kdokoli sedící nebo stojící v této oblasti viděl objímku žárovky a sáhl po ní, aby ji rozsvítil nebo zhasl.

Mezi další faktory, které mohou ovlivnit výšku lampy, patří její funkce a typy osvětlení již nainstalovaného v místnosti. Vysoká oblouková stojací lampa s prodlužovacím ramenem se může skvěle hodit do rohu a může sloužit jako ohnisko obytného prostoru, nebo ji lze použít k osvětlení jídelního stolu nebo kuchyňského ostrůvku. To může být také užitečné pro pracovní osvětlení.

Existuje mnoho různých tvarů a stylů stojací lampy, aby vyhovovaly široké škále dekorů, od tradičních odstínů a klasických kovových podstav po současné geometrické vzory. Existuje také řada přechodových stojacích lamp, které lze použít k začlenění buď do moderního, nebo průmyslového dekoru poloviny století, například tyto podlahové svítidla z rozloženého dřeva a betonu od Habitat by dobře fungovaly v každé domácnosti.

A konečně, existují kompaktnější uplighters, které lze použít k přidání trochu okolního světla ve stísněném prostoru. Tyto často obsahují LED žárovky, které jsou odolné a není třeba je vyměňovat tak často jako jiné typy žárovek. Díky tomu jsou chytrou volbou pro ty, kteří chtějí do svého domova přidat další okolní světlo, aniž by museli vydělat peníze na nové žárovky. Tyto lampy mají obvykle jedno hlavní světlo s dalšími menšími světly zabudovanými do základny pro další flexibilitu v množství prostoru, který mohou pokrýt. Mohou být fantastickým způsobem, jak předvést nástěnné umělecké dílo nebo vytvořit prostor pro intimní rozhovor v obytném prostoru.