5 důvodů, proč darovat svůj nábytek

Pokud máte spoustu nábytku, který už nepoužíváte, darovat ho někomu, kdo ho umí dobře využít, je skvělý nápad. Pomůže vám uklidit váš domov a zároveň to vrátí komunitě.

Někteří lidé mají pocit, že darovat starý nábytek jsou vyhozené peníze, ale není tomu tak. Existuje spousta neziskových organizací, které přijímají darovaný nábytek. Tyto organizace budou prodávat použitý nábytek, aby získaly peníze na své účely a také poskytovaly služby těm, kteří je potřebují.

Armáda spásy a Goodwill jsou dvě hlavní charitativní organizace, které přijímají dary na nábytek. Je to proto, že se oba zaměřují na dávání potřebným a mají různé programy, které pomáhají lidem s řadou problémů znovu přejít do společnosti.

Další charitativní organizací, která přijímá dary na nábytek, je Habitat for Humanity. Organizace má ReStores na několika místech po celé zemi. Výtěžek z těchto obchodů je použit na stavbu domů pro potřebné.

Jedním z nejlepších způsobů, jak zjistit, zda váš nábytek charitativní organizace přijme, je kontaktovat ji přímo a zeptat se. Budou vám schopni přesně říci, co hledají a zda je možné darovat váš nábytek.

Některé charitativní organizace mají specifické pokyny pro stav nábytku, které přijmou. To má zajistit, že proces darování proběhne hladce a že položky budou v dobrém stavu pro další prodej.

Zbavit se starého nábytku může být náročný úkol, ale ze správných důvodů se to vyplatí. Zde je několik způsobů, jak si tento proces usnadnit a být pro vás výhodnější:

1. Pomoc potřebným

Když se rozhodnete darovat nábytek, nejen že uklidíte svůj dům, ale pomůžete i těm, kteří mají méně štěstí. Je to skvělý způsob, jak to vrátit své komunitě a za dar můžete dokonce obdržet daňový odpočet!

2. Využití daňových výhod

Pokud plánujete darovat nábytek charitativní organizaci, je důležité pochopit, jak proces darování funguje. Mnoho charitativních organizací nabízí vyzvednutí zdarma, ale je důležité pamatovat na plánování dopředu. Můžete také vyhledat organizaci online a zjistit, co má ve vaší oblasti k dispozici.

3. Organizace vašich darů

Než dary dáte charitě, je důležité uspořádat si je. To platí zejména v případě, že jste velkým dárcem a budete darovat více kusů nábytku najednou. To může pomoci dobrovolným pracovníkům správně roztřídit vaše dary a zajistit, aby jim nic neuniklo.

4. Vytěžte ze svého daru maximum

Kromě pomoci těm, kteří to potřebují, může být darování nábytku skvělým způsobem, jak pomoci životnímu prostředí. Ve skutečnosti lze většinu nábytku znovu použít a recyklovat, aby se odpad nedostal na skládky.

5. Výběr nejlepšího centra darování nábytku

Je také dobré podívat se na některá z hlavních center dárcovství nábytku po celé zemi a zkontrolovat jejich recenze. Ty vám mohou pomoci určit, která charitativní organizace se nejlépe hodí pro váš nábytek, a poskytnou vám velkou míru klidu, protože budete vědět, že ji správně používá někdo, kdo ji potřebuje.