Kde by měla být umístěna závěsná svítidla ve vašem domě

kde závěsná světla

Závěsná svítidla jsou skvělým způsobem, jak osvětlit váš domov. Mohou pomoci vytvořit útulný a přívětivý obývací pokoj, přinést světlo do jídelny nebo dokonce rozjasnit ložnici. Vybrat ten správný pro váš domov však může být složité. Naštěstí jsme sestavili několik užitečných tipů a triků, které vám pomohou najít perfektní závěsné osvětlení pro váš domov.

Kam pověsit přívěsky

Při výběru nejlepšího místa pro vaše nové závěsné svítidlo zvažte tyto oblasti ve vašem domě: Kuchyně
Kuchyňský ostrůvek je perfektním místem pro zavěšení přívěsku, protože nabízí dostatek prostoru pro setkávání a vaření. Poskytuje také snadné a pohodlné místo pro spínače světel.

U kuchyňských ostrůvků, které jsou příliš dlouhé nebo široké na to, aby se do nich vešel jeden přívěsek, zvažte zavěšení několika v řadě. Změřte výšku svého ostrůvku nebo baru, abyste zjistili, kolik přívěsků můžete přidat, a poté spočítejte, jak daleko od sebe by měla být svítidla umístěna.

V závislosti na ploše vašeho kuchyňského ostrůvku je ideální velikost přívěsku mezi 30 a 34 palci. Tímto způsobem se snadno vejde na stůl a poskytne dostatek osvětlení pro přípravu jídla.

Jídelna

Pokud chcete své jídelně dodat nádech elegance a sofistikovanosti, zvolte elegantní, moderní závěsné svítidlo s čistou linií. Vyberte si z různých povrchových úprav, aby vyhovovaly vašim preferencím designu a stylu.

Dobrým pravidlem pro určení ideální výšky stropu pro zavěšení závěsného svítidla je vzít výšku stropu ve stopách a vynásobit ji dvěma. To vám poskytne minimální a maximální rozsah výšek přívěsků, které můžete nakupovat.

Přívěsky by nikdy neměly viset pod výškou desky stolu nebo pracovní desky. To může způsobit obavy o bezpečnost a ohrozit množství světla, které svítidlo poskytuje.

Podobně by výška vašeho přívěsku nikdy neměla být nižší než rám dveří nebo okna. To může způsobit, že lampa bude bránit ve výhledu a může způsobit oslnění, když vyjde slunce.

Délku šňůrky, která drží závěsné stínidlo, můžete snadno upravit tak, aby viselo ve výšce, kterou chcete. Díky tomu je snadné zvednout přívěsek výše, když jste shromážděni kolem kuchyňského ostrůvku na drink, a snížit jej, když děláte jemnou práci nožem, abyste si nepopálili nebo nezranili ruce.

Jídelna by měla být místem vašeho domova, kde se schází rodina a přátelé. Je to nejčastější využití pro jídelní stůl, proto má smysl sem zavěsit přívěsky, ale můžete je umístit i do čtecích koutků a přes menší stolky.

Přívěsky lze použít i v ložnicích, zvláště když máte šikmý strop. Stačí dodržet stejná pravidla jako u kuchyně nebo jídelny a neměl by být problém umístit závěsné svítidlo do ložnice.