Jak zavěsit lustrovou stojací lampu

lustrová stojací lampa

Lustrová stojací lampa je elegantní a všestranná možnost osvětlení, která se skvěle hodí do obývacího pokoje, vstupní haly nebo vstupní haly. Svítidlo může nabídnout okolní osvětlení, které zabrání stínům přátel a rodiny shromážděných pod ním, nebo může sloužit jako pracovní osvětlení pro čtení nebo skládání puzzle. Může také sloužit jako designové prohlášení, které odráží vaše stylové preference a doplňuje další prvky v místnosti, jako jsou umění nebo kusy nábytku. Ať už dáváte přednost lesku a půvabu křišťálového lustru nebo decentnějšímu bronzovému či mosaznému provedení, máte na výběr z mnoha možností.

Lustry zavěšené nad pohovkami nebo stoly obvykle vypadají nejlépe, když jsou uprostřed nad kusem nábytku, nad kterým jsou. Obecně by měly být asi sedm stop nad podlahou, aby se lidé sedící nebo stojící pod nimi navzájem viděli a nebili se při hovoru do hlavy. Pokud máte předsíň nebo vstupní chodbu s vysokým stropem, možná budete muset zavěsit světlo o něco výše, asi 8 stop nebo více nad podlahou, v závislosti na velikosti vašeho prostoru a na tom, jak chcete, aby fungovalo.

Alternativně můžete použít lustr jako ústřední bod vašeho obývacího pokoje, a to tak, že jej namontujete do otevřeného prostoru nad vchodem nebo centrálně nad stůl. To umožní, aby bylo svítidlo oceněno ze všech směrů a zapůsobilo na první dojem vašich hostů z vašeho domova. Lustr nad vstupním stolem je skvělý způsob, jak předvést svůj designový styl ve velkém a příjemném prostoru, a pokud je vchod dvoupatrový, spodní část svítidla by měla být alespoň 10 stop nad zemí, abyste viděli podlaha a dveře se otevírají z libovolného směru.

Pokud používáte svůj lustr jako ústřední bod na chodbě, zvažte, kolik lidí pod ním v danou chvíli bude procházet. Obecným pravidlem je, že spodní část svítidla by měla být ve většině chodeb asi osm stop nad podlahou, ale pokud je váš obzvláště dlouhý, můžete namontovat druhý lustr dále v chodbě, abyste zajistili rovnoměrné pokrytí, aniž by prostor působil dojmem. přeplněné.

Na výběr je mnoho stylů lustrů, ale základní design je stejný: shluk žárovek visících z kovových tyčí nebo základny. Některé moderní lustry jsou velmi elegantní a minimální, s čistými liniemi, které odrážejí estetiku současného interiérového designu. Jiné zahrnují regenerované materiály nebo kovové povrchové úpravy, aby vyhovovaly funkční a průmyslové estetice městských domů. Pak jsou tu styly jako lustr Sputnik, které nabízejí jedinečnou vizuální přítomnost modernímu designu a modernímu designu poloviny století.

Pokud si nejste jisti, jak začlenit lustr do vašeho prostoru, začněte s preferovanou estetikou designu a stavte odtud. Přitahuje vás elegantní farma Joanna Gaines nebo dáváte přednost lesku a půvabu moderních minimalistických stylů? Odpovědi na tyto otázky vám pomohou zúžit vaše možnosti na nejlepší lustrové stojací lampy pro váš domov.