Kolik nábytku potřebuji?

kolik nábytku potřebuji

Nákupy nábytku jsou velkou součástí zařizování vašeho nového domova. Výpočet rozpočtu je důležitým krokem k tomu, aby byl tento proces méně stresující a efektivnější. Rozpočet by měl odrážet, kolik máte k dispozici po zaplacení zálohy, nákladů na uzavření, vkladů a prvních splátek hypotéky. Měla by také zohledňovat průběžné životní náklady, jako je nájem, energie, potraviny a benzín.

Vytvoření rozpočtu vám pomůže určit, jaký nábytek je nezbytný a co bude třeba prozatím odložit. Pomůže vám také vyhnout se pokušení kupovat více, než potřebujete, což má za následek plýtvání místem nebo nepořádek navíc.

Jedním ze způsobů, jak zjistit, kolik nábytku potřebujete, je změřit velikost vašeho nového pokoje nebo bytu. K tomu můžete použít půdorys, nebo si vzít metr a vypočítat rozměry svého prostoru. Při měření mějte na paměti, že budete chtít alespoň 3 stopy volného prostoru od dveří k vaší posteli. Dále budete potřebovat místo na komodu, noční stolky a případně židli.

Pokud máte omezený rozpočet, je dobré nakupovat z druhé ruky. Facebook Marketplace, online výhodné skupiny, Craigslist a sekáče jsou skvělá místa, kde najdete použitý nábytek za zlomek ceny. Některé kusy můžete dokonce najít ve skvělém stavu v prodejnách nebo aukcích. Můžete také získat některé položky zdarma od přátel nebo rodinných příslušníků, kteří se stěhují nebo zmenšují.